Vit

Vita inredningsdetaljer.


Inredningsdetaljer i vitt.

Vi älskar färg. Men då ska man inte glömma att vitt är oxå en färg :-) .Vitt är en bra och enkel bas i de flesta hem. Då den personliga stilen blir allt viktigare blandar många upp den med detaljer i mer färg, olika mönster och mycket grönt i form av växter. Ska men ge bort en present är det säkert att välja en vit sak - det passar så gott som alla.

Olika nyanser av vitt:

Råvit 
Den här nyansen ger ett tidsenligt och helt rent intryck. Råvit passar tillsammans med de flesta andra kulörer eftersom den är neutral. Dessutom är det en av de ljusaste nyanser vi kan åstadkomma. Var försiktig med att använda den på stora, solbelysta väggytor eftersom effekten där kan bli nästan skärande vit. Råvit är en vit bas med ett stänk av umbra. Umbra tillförlla: värme på ett neutralt sätt.

Modevit
Modevit ger ett mjukt ljus i rummet. Det mjuka intrycket kommer av att nyansen är relativt mörk jämfört med andra vita nyanser. Det innebär också att modevit täcker väldigt bra och därför är lätt att arbeta med. Förutom umbra innehåller modevit även ett stänk av oxidgul, vilket ger en svagt gyllene ljus.

Kalkvit 
Om man är ute efter en antik känsla så är kalkvit helt rätt nyans. Den är som ett ark papper som har gulnat av solen och tidens gång. Var försiktig med artificiellt ljus på kalkvita ytor, eftersom det i vissa fall kan uppstå en grönaktig reflex. Kalkvit innehåller umbra, oxidgul och ett litet stänk av ren gul. Den ger ett äggula-liknande, krämigt intryck. I vått tillstånd liknar färgen en frestande äggtoddy. Precis som modevit täcker kalkvit mycket bra.

Gallerivit
Det här är tvillingen till råvit som har i stort sett samma egenskaper, så när som på en viktig bit: gallerivit är kall medan råvit är varm. .Det här är ett alternativ till de populära krämigt vita nyanserna: en kall och stram vit nyans.

Källa: flugger färg.