STOREFACTORY

Storefactory erbjuder ett fint utbud  av skandinavisk design som är okonstlat, nära naturen och som ger hemmet ett tidlöst uttryck. Kökshanddukar, grytlappar, kuddfodral & dekoration.


Storefactory skapar en känsla av tidlöshet. Här finner du produkter som är designade med kärlek i Sverige, med rena linjer och naturliga material. Dessa produkter är vackra i sin enkelhet och passar lika fint i stadsvåningen som i stugan på landet. Storefactory vill stödja  svensk industri genom att producera många av sina artiklarna i Sverige. "Med lång erfarenhet inom inredningsbranschen och detaljhandel har vi skapat produkter som ger den där speciella känslan. Känslan av ro och stillhet, av trygghet i minnen från förr i nya rena skandinaviska linjer."
Upptäck Storefactory och hitta produkter som du kan älska länge.
Småländskt varumärke med närhet till naturens rena linjer. Till stadsvåningen och stugan på landet.

Nästan all keramik är matt och obehandlad och har blivit ett signum för Storefactory. Eftersom den är obehandlad måste den vårdas med kärlek och omtanke. Den är känsligare än en glaserad vara. Det är naturligt att det kan förekomma små prickar eller gropar i keramiken då den är handgjord.
Om du fyller din ljusstake med något, tänk på att skydda ytan med lite plast så inte materialet suger åt sig av det som du lägger i. Tänk även på att vissa färgade ljus kan färga av sig. Var försiktig när du sätter i ljusen samt när du blåser ut dem så du inte får färgade fläckar kvar av ljusen. Det kan vara svårt att få bort då ljus kan innehålla fett som gör att det tränger ned i den obehandlade ytan. Skulle du få stearin på din ljusstake var snabb och skura genast bort det med varmt vatten. Är det bara ett litet streck du har fått på din keramik kan du prova med ett suddgummi och sudda bort strecket.

Alla vaser från Storefactory är matta på utsidan men glaserade på insidan för att kunna ha vatten i dem. Tänk dock på att ibland kan kondens skapas på undersidan av alla krukor eller vaser. Ibland kan det hända att vasen inte är avtorkad ordentligt innan du ställer ned den vilket kan göra ringar på ytan som du ställer ned den på. Så har du ett ömtåligt material sätt möbeltassar under dina vaser för att få luft emellan dem och underlaget och på så sätt slippa överraskningar.

Tips när du tvättar dina textiler är att att inte centrifugera dem för mycket och heller inte låta dem ligga kvar i tvättmaskinen när tvätten är färdig. På så sätt kan du undvika att få ”ränder” i din textil som sen kan vara svåra att få bort när textilen är av kraftigt material. Tycker du att färgerna blir lite matta efter några tvättningar så lägg i lite ättika i facket där du brukar lägga sköljmedel så kommer färgerna blir mycket klarare igen. Särskilt märker man det på svarta och röda färger som kan kännas som nya igen. Tänk på att lösa delar på textilen kan fastna i trumman så lägga gärna ömtålig textil i en tvättpåse.

Husmorstips:

Fläck på din duk? Blanda juice från en citron med salt, applicera detta på fläcken och låt det sitta i en halvtimme. Skölj med vinäger och varmvatten och tvätta textilen som vanligt

Vattenringar på trämöbler kan vara svåra att få bort. Men med en fuktig trasa och lite tandkräm försvinner de på ett kick! Vill du få ännu bättre effekt, blanda med lite natriumbikarbonat. Precis som vattenmärken tar tandkräm även bort penn- och kritmärken på bord och väggar. Något som är lätt att få när man har kreativa barn.

Är dina koppar/muggar fläckade av te och kaffe? Ta lite salt och gnugga på de utsatta områdena så försvinner de lätt. Ett annat sätt är att torka ur dem med droppar av ättika.

Har du spillt ut stearin på din duk? Pilla då bort överflödigt stearin med något som inte förstör underlaget. Ta sedan hushållspapper, tyg eller kaffefilter och lägg på stearinet. Stryk sedan med strykjärnet tills stearinet sugs upp. Byt tyg/ papper vartefter. 

Bästa städmedlet som du gör själv: 2 dl ättika + 3 dl vatten + några droppar citronjuice + några droppar diskmedel. Blanda samman och häll över på en sprayflaska.

Lycka till.