CHARLOTTE NICOLIN

Charlotte Nicolin erbjuder fantastiska inredningsdetaljer med motiv av djurporträtt som är skapade av konstnären Charlotte Nicolin. Hennes unika och detaljerade stil ger en personlig och stilfull touch till ditt hem. Upptäck Charlotte Nicolins inredningsdetaljer som är perfekta för att dekorera ditt hem och ge det en unik känsla.


Charlotte är uppvuxen på den svenska landsbygden och i skärgården.
 “Som barn tillbringade jag mycket tid ute i naturen. Jag kunde promenera runt i skogen eller längs stranden i timmar med min skissbok, jag gjorde små skisser och anteckningar om allt från växter till djur och små insekter. Jag samlade döda insekter och pressade blommor och löv.”

Charlotte har en lång utbildning från Berghs reklamskola och studier av konsthistoria, målning, trycktekniker, inredning, stenskulptur, psykologi, franska och engelska på universitet i Sverige, Usa, Danmark och Frankrike.

Charlotte använader mycket blyertspennor när hon skapar och kombinerar med partiell färgläggning av antingen pastell, vattenfärg eller airbrush . Varje del av skapande processen är oerhört tidskrävande och de allra flesta av Charlottes teckningar tar flera månader från idé till färdigt konstverk. Mycket tid går åt till att utforska det djur hon vill porträttera. För att skapa ett genuint uttryck och hitta sin egen twist, lär hon sig om deras sätt att leva och överleva, och studerar varenda detalj hos vart och ett av djuren. Hon behöver lära sig om deras päls, ögon, till och med om deras benstruktur för att skildra dess unika särdrag. Hon observerar och lär sig om djuren ute i naturen, i böcker och filmer, på nätet och genom egna fotografier.

Det finns så många djur som lever i naturen och Charlotte är fascinerad av dem alla. Beroende på vilka djur hon möter ute i naturen eller lär sig om på något annat sätt väljer hon att tolka dom på sitt eget vis.Känslosamt, empatiskt och många gånger med humor.

Charlottes önskan är att så många som möjligt ska kunna ta del av hennes konst och glädjas I sina egna hem. Hon vill hjälpa människor att komma närmare sitt ursprung, att se djuren och värna om deras och vår miljö.

Charlottes signum är väldigt personligt tecknade djurporträtt.