STRÅ

Ingen sommargarderob är komplett utan en stråväska och stråhatt. Klassiskt naturmaterial i en bohemisk & romantisk stil. Somrigare än såhär blir det liksom inte.

Väska sommar vit
449 kr
Stråväska svart
299 kr
Väska virkad grön
399 kr
Väska virkad vit
399 kr
Väska virkad beige
399 kr
Väska beige
399 kr
Väska svart
399 kr
Stråhatt brun
199 kr
Kruka jute-NORDAL
199 kr

Sommaren 2023 är här och stråväskan trendar på sociala medier som aldrig förr. Ingen sommargarderob är komplett utan en stråväska och en stråhatt,
Accessoarer i strå passar dig som gillar den bohemiska och romantiska stilen. Somrigare än såhär blir det liksom inte.

Hantverkstekniken som används för att tillverka stråväskor och stråhattar har funnits i tusentals år och de flätade accessoarerna tycks aldrig bli omoderna.
Tekniken att tillverka accessoarer är ett mycket gammalt fenomen. Men problemet med naturmaterial är att de förmultnar och försvinner. Därför är det svårt att exakt säga hur länge som människor ägnat sig åt att fläta saker av strå. Det finns dock fynd från egyptiska gravar som tyder på att det redan 5000 år före kristus användes korgar i strå. Då var korgarna ingen lyx utan en vardagsvara, billiga och praktiska att frakta saker i. Korgflätning verkar ha funnits världen över och gjorts i lokala material. Sverige är inget undantag, tvärtom.

Numera är dock accessoarer i strå något för alla som vill ha en trendig boho-chic look. Visst vill även du traska till mot stranden med en välfylld fin väska och en hatt på huvudet som skydd mot solen.

En stråväska ger en cool avslappnad stil med lite semesterkänsla. En stråväska har många användningsområde. Den fungerar på stranden ,till kontoret, på festen, och även på shoppingrundan.