KOUSTRUP

Design för dig som älskar natur, trädgårdar och mat.


2011 grundade Søren och Ulla Koustrup förlaget Koustrup & Co. De ville förmedla kunskap om växter, djur, gastronomi och organiskt levande. Med en bakgrund inom biologi och publicering samt stort intresse för natur- och miljöfrågor var detta ett ämne de brann för. 2014 växte förlaget med två döttrar och en svärson. I samband med detta tillkom fler produkter inom interiör såsom brickor, kökshanddukar, paraplyer, servetter mm. År 2018 utvidgades företaget ytterligare med 2 anställda så idag är de 7 anställda samt samarbetar med många konstnärer och grafiska formgivare.
Passionen är nu som då att erbjuda danskt designade kvalitetsprodukter som är vackra att se på  och som dessutom förmedlar kunskap om natur, trädgård. mat, kultur, historia och djur.  Varje produkt har en historia att berätta och alla på Koustrup vill visa respekt för den värld vi lever i.

På Koustrup är man noga med att skydda miljön och bidra till en en grönare framtid. De fokuserar därför på hållbarhet och väljer miljövänliga material till produkterna så långt det är möjligt.

  • Ekologisk bomull och vattenbaserat bläck används till alla textilprodukter. 
  • Underlägg, brickor och skärbrädor är gjorda av hållbart nordiskt björkfaner med en miljövänlig melaminebeläggning som tål heta ytor upp till 200 grader och är godkänd för mat.
  • Alla pappersprodukter är FSC-certifierat papper, tryckt på Svanenmärkta tryckeriet i Europa.

Alla produkter förpackas i biologiskt nedbrytbar cellofan, som produceras av växtstärkelse från bl.a. majs, som sönderdelas vid 58 grader. Deras förpackningsskum är tillverkat av miljövänligt organiskt komposterbart majsgranulat och pappersfyllningen är återvunnet papper. De jobbar hårt med återvinning på alla sätt de kan.