Om Oss


Anillas värdegrund.
Vi vill må bra och ha roligt på jobbet. Vi vill att det ska vara rent,snyggt och organiserat.Vi jobbar gärna hårt men inte på bekostnad av vila,äta & träna.Vi tror på Karma. Gör gott - få gott.
Alla ska känna sig välkommen till oss, både till vår webshop och till vårt hämtlager.

Anillas inköpskompass.
Vi älskar färg.
Färg man blir glad av och som får en att må bra.Obs......vitt kan vara en färg.
Colour Me Happie !

Vi prioriterar funktion.
Vi tycker inte det räcker att en sak är fin, det är bara en bonus. Man måste kunna använda den till något.Helst ska den berika vardagen, festsaker som man använder sällan är inte vår grej. Praktiskt med kvalitet så det håller länge. Vi ser ett levnadssätt där man värdesätter upplevelser mer än saker. Vem vill ha prylar som samlar damm ? Köp mindre men känn dig rikare då du väljer rätt saker. Rensa ditt hem på allt onödigt och fyll det med bra saker. Som är bra för dig.

Smycken har ingen funktion, man kan leva utan smycken. Men smycken symboliserar ofta något värdefullt. Som minnen av en viktig dag. Bröllop, student, födelsedag. Smycken tar ingen plats och kan ofta gå i arv. Smycken får oss att må bra. Dessutom är halva Anilla utbildad guldsmed - och låter arvet från vår Morfar leva vidare.
Everyday Magic !

Vi väljer noga.
Det innebär att vi vill jobba med original och inte kopior. Det finns så många duktiga designer som jobbar fram fantastiska saker. Och får se en stor aktör nästa säsong lansera ett dåligt plagiat.Oftast billigare då den är massproducerad på ett enklare vis. Kredd till alla duktiga formgivare, speciellt de som även tar hänsyn till miljö och arbetsförhållande för de som står för tillverkningen. Att barnarbete inte acceptabelt behöver vi väl inte ens nämna. All keramik måste vara blyfri.Alla saker vi har som man använder tillsammans med mat kollar vi upp en extra gång så allt är livsmedelsgodkänt. Food Proof. Självklart är alla smycken bly och nickelfria.
En annan sak vi vurmar för är lokalproducerat. Det finns säkert fina saker i "landet-långt-borta".......men vi hittar minst lika fina saker i Perstorp eller i Småland. De smycken vi väljer 
designas oftast i Sverige, Danmark eller Finland.Ibland i en guldsmedsverkstad som vi har besökt.

Konsumera Medvetet !

Livsstil 2023.
Gränsen mellan arbete och fritid förändras och suddas alltmer ut. Alltfler jobbar hemifrån eller inte har någon fast arbetsplats utan jobbar på tex ett cafe. Traditionella 9-15 kontor ersätts av något annat. Vi är uppkopplade nästan dygnet runt. Oavsett behöver du någonstans där du kan fokusera och vara effektiv.

Det är runt maten vi samlas och umgås. Vi fikar, lunchar, brunchar, äter mellis eller middag. På restaurang eller hemma. Sen slår vi oss mer framför tv:n och tittar på matprogram. Alla bloggare tar foto på sina måltider.
Vi följer LCHF, 5:2 eller kanske Viktväktarna.

Det är i badrummet vi får vår egentid. Vi söker lugn och återhämtning.
Vi vill omge oss med få men härliga saker som doftljus,en gosig badrock och en naturlig kräm.
En del mediterar, andra bara andas....


Alltfler pratar om downsizing.Koppla ner, stänga av, vara närvarande.Rensa, prioritera och välja bort.
Skala ner på jobb och materiella ting till förmån för ett enklare liv där upplevelser och fritid värderas högt.
Ekologiskt och hållbart på alla fronter och detta påverkar i sin tur även inredningstrenderna.
Längtan till naturen avspeglas i sobra färgskalor.Från det krispigt vita och fräscha, mot varmare och lite dovare färger.
Känner du igen dig ?


Vem är Anilla ?
Bakom Anilla finns 2 systrar från Helsingborg.Anna & Camilla.
Vi har lång erfarenhet från handel men inte just från e-handel.
Vi har inte jordens högsta tekniska kompetens men det uppväger vi med annat. Vi är tex världsbäst på kundvård,personlig service och gör fina paket. En av oss är guldsmed och den andra är ekonom. Båda är superbra på att hitta fantastiska saker till vår webshop.
Som motvikt mot alla timmar framför skärmen hämtar vi kraft i skog & natur samt i yogan.Vi älskar kontrasterna i livet, ena veckan dricker vi grogg i husvagn utan el, andra veckan sippar vi på cocktail i storstadens brus.
Största inspirationen kommer från alla resor. En stor del av vår vakna tid går åt till barn, hund & familj. Och en och annan timme i soffan framför en bra tv-serie.
 
From hösten 2016 är Anilla utvald som en av 11 företag till ehandelsinkubatorn i Helsingborg.
Vi lär oss,träffar kollegor,inspirerar och inspireras, delar kunskap och erfarenheter med andra entreprenörer.

From våren 2019 är vi mentor åt nya företag som påbörjar sin resa i inkubatorn. Cirkeln sluts. Sharing is caring.

Här kan du läsa mer om detta fantastiska projekt:
https://ecommercepark.se/ehandelsinkubatorn/