En Hinzaväska är inte en väska som alla andra. Den klassiska stilrena formen gör att den passar in när som helst, materialet gör att den tål det mesta den utsätts för och de många färgerna gör att alla kan hitta sin favorit. Det finns en Hinzaväska för alla. Den klassiska väskan uppskattas av alla, män såväl som kvinnor, unga som gamla. Att väskan har lång livslängd och är återvinningsbar, gör att vi sparar på ytterligare naturresurser.

Miljö: Hinza tänker och arbetar klimatsmart. Hinzaväskorna tillverkas i Hillerstorp i Småland med omtanke om kvalitet, miljö och arbetsförhållanden. Fabriken är certifierad inom miljö- och kvalitetsledning enligt ISO-9001 och ISO-14001. Genom närheten till fabriken har Hinza kontroll över material och produktion samtidigt som transporterna blir korta.

Material:  Denna platsväska finns 2 varianter:
"Originalet": Hinzaväskan är gjord av plast som är återvinningsbar.
"Green Plastic": Hinzaväskor som tillhör Green Plastic-sortimentet är ett klimatsmart val. De består av så kallad grön plast gjord av den förnyelsebara råvaran sockerrör. När sockerrör växer upptar de koldioxid från vår atmosfär. Om grön plast av sockerrör förbränns frigörs koldioxiden tillbaks till atmosfären. I och med att mängden koldioxid inte ökar, vilket sker vid förbränning av vanlig plast från fossila råvaror, påverkas inte klimatet på vår jord. Sockerrören som används till att framställa den gröna plasten i Hinzas Green Plastic väskor, odlas i plantage i Brasilien som ligger minst 2500 km från Amazonas. Grön plast återvinns på samma sätt som vanlig plast. Variationer i ytskiktet kan förekomma vilket ska ses som normalt.

Historia: Den stora modellen av Hinzaväskan är en svensk klassiker som designades i början av 1950-talet av den svenska plast- och kemikoncernen Perstorp AB. Väskan som fick namnet Shoppingbag 329 och är en förlaga till dagens Hinzaväska designades av Curt Christofferson, anställd designer på företaget.Den randiga plastväskan blev snabbt väldigt populär eftersom den var så användbar. Den var t ex. väldigt smidig att bära hem matvaror i, men när butikerna i mitten av 60-talet började erbjuda plastpåsar att packa maten i, lades produktionen ner.
Karin Bachstätter, barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB och uppvuxen med väskorna, tog tillsammans med sina föräldrar upp produktionen av den stora väskan 2007. Hinza drivs sedan 2011 av Karin och hennes man Tobias. Några år därefter, 2015, lanserades den lilla versionen. 50-talets idé och design håller än, plastväskans stilrena form och dess enorma användbarhet gör den aldrig omodern.
Ett exemplar av en väska tillverkad av Perstorp AB på 50-talet finns utställt på Plastens Hus i Perstorp, Sveriges enda plastmuseum. Hinza AB innehar ensamrätten till designen av väskan sedan 2019.
Du kan läsa mer om Hinzas ensamrätt här


Tips på hur du kan använda din Hinzaväska: Den klassiska stilrena formen i kombination med stor användbarhet gör att den passar in var som helst. Shoppingväska, träningsväska, strandväska, picknickväska, bära hem mat från affären, lägg i barnens leksaker, planteringsväska,  väska i cykelkorgen (den lilla), lägg i snygga handdukar och ställ den i badrummet, ge bort i present, fyll med is och ha som kylbag på festen, tag med den till badhuset för våta baddräkter och schampoflaskor.

Hinzaväskan ger smart förvaring i hemmet såväl som på kontoret och är samtidigt en färgglad inredningsdetalj.  Eftersom den är gjord av plast är det bara att skölja ur den om den blir smutsig. Hinzaväskan är tålig och står stadigt.

Ergonomisk: Hinzaväskan kan bäras tätt intill kroppen och är därmed skonsam för rygg och axlar.Med en väska i varje i varje hand fördelas tyngden och och underlättar tung lastning ytterligare.

Storlek:
Liten:Höjd med handtag: 38.5 cm. Höjd utan handtag: 22 cm.Längd: 32 cm. Bredd: 15 cm.Rymmer: 7.5 liter.
Max vikt: 10 kg.
Stor:Höjd med handtag: 42 cm. Höjd utan handtag: 25 cm.Längd: 44 cm. Bredd: 17 cm.Rymmer: 15 liter.
Max vikt: 15 kg

Tillbehör
Väskan kan kompletteras med överdrag som skyddar mot väder och insyn. Dessa sys i Polen och tyget produceras i England.Det finns även Innerväskor, kylväskor och multi-handväskor som sys i Kina i en fabrik som kontinuerligt besöks och kontrolleras av godkända internationella auditörer och följer Amfori som är det ledande systemet för Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI tillämpar de internationella principerna för arbetsnormer som skyddar arbetstagarnas rättigheter genom att säkerställa trygg och säker arbetsmiljö med respekt för arbetsrätt och mänskliga rättigheter.

Se hela HINZA-kollektionen här