TVÅLA & TVAGA

Ekologisk fast tvål från Göteborg - alla tvålar med olika dofter och egenskaper. Tvålar handtillverkade i små batcher på endast förstklassiga naturliga råvaror.


Tvålfat Loofahgurka
10 kr   39 kr

I Kronhusbodarna i Göteborg ligger tvålfabriken där ett gäng tvålmakare tillverkar en exklusiv tvålserie gjorda på ekologiska råvaror.
En tvål som både är bra för din hud och miljön. En lyxig och härlig återfuktande tvål med hantverket och kvalitet i fokus. Rent lödder gör oss lite gladare och definitivt mer virusfria.  Tvålarna som skapas här är naturliga och passar alla oavsett hudtyp.  Endast ekologiska råvaror används och varje råvara är noggrant uträknad för att fylla en viss funktion i varje tvål.

Dessa tvålar tillverkas enligt den kallrörda metoden. Det innebär att tvålen inte är uttorkande, den innehåller inte hälsofarliga kemikalier och innehåller inte heller konserveringsämnen, visst låter det bra!

Skötselråd för fast tvål:
En tvål som ligger i vatten är ingen glad tvål. Låt den alltid ligga på ett tvålfat med rejäla hål eller en absorberingsfunktion. Ett tips med kantiga tvålar är att ställa dem på högkant så att så liten yta som möjligt ligger mot fatet. Kallrörd tvål innehåller naturligt mer glycerin som är en fuktbindare. Det är det som gör att kallrörda tvålar lättare löser upp sig och kan kännas lite mjukare, samtidigt blir dem också alltid lite fetare på grund av glycerinet. En tvål som känns mjuk redan innan du börjat använda den kan tjäna på att lagras några veckor för att få den att bli fastare och mindre slemmig.

En fast tvål av god kvalitet som dessa håller upp till 5 år så du kan bunkra och förvara gärna ditt lager i skåp eller garderob för en behaglig doftpspridning. 

Använd bra tvål och tro på löddrets kraft att göra dig lite lyckligare! 

Rent lödder för ett rent samvete !