Nordic flame

Designade brandsläckare och brandfiltar för ditt hem.


Säkerhet och sinnesfrid för ditt hem med brandskyddsprodukter från Nordic Flame.
Brandskydd är alltid ett aktuellt och viktigt ämne, speciellt i det egna hemmet. Men traditionella brandskyddsprodukter är vanligtvis inte estetiskt tilltalande och slutar vanligtvis med att undangömmas någonstans i en garderob. Nordic Flame kombinerar funktion och design med en serie högkvalitativa brandsläckare och brandfiltar designade för din stilfulla hemmiljö. Produkterna är gjorda för att vara exponerade och därför mer tillgängliga om en nödsituation skulle uppstå. Att ha din brandsläckare eller brandfilt inom nära räckhåll gör att du kan angripa en brand i dess tidigaste skede och på så sätt förhindra allvarliga brandskador.
Vårt motto är: "Modern Fire Safety".

Är Nordic Flame brandsläckare godkända?
Dessa brandsläckare har tillverkats och testats enligt de högsta europeiska kvalitetsstandarderna samt EU-standarden EN3. De har även CE-märkning. Således är de godkända för privata hus och lägenheter. Men på grund av bristen på röd färg är de inte godkända för kommersiella ändamål som lagstadgade brandsläckare.

Varför pulver som släckningsmedel?
Modernt pulver som släckmedel har flera fördelar:
Släcker alla typer av vanliga hushållsbränder (A = fasta ämnen, B = vätskor, C = gaser)
Plötslig och mycket effektiv släckningsförmåga (jämför informationen om släckningsförmåga på olika produkter, t.ex. med skumsläckare!)
Fungerar även vid mycket låga och höga temperaturer: -30° till +60° C. Det gör att pulverbrandsläckare även lämpar sig för uteplatser (t.ex. grillplatser) och liknande. ouppvärmda byggnader samt för bilar, husbilar eller båtar.
Det moderna pudret har inget utgångsdatum. (T.ex. släckmedlet i en skumbrandsläckare måste bytas vart 2-6 år).

Måste en brandsläckare servas vartannat år?
Denna underhållsskyldighet gäller endast för kommersiellt bruk, där det krävs en brandsläckare enligt lag (den ska då också vara röd). De högkvalitativa designbrandsläckarna från Nordic Flame är för hushålls-/privatbruk och behöver därför inte kontrolleras/servas vartannat år. Du bör kontrollera tryckmätaren regelbundet: om visaren är i det gröna området kommer brandsläckaren att fungera korrekt. Ändå rekommenderar vi ett ytterligare test av en specialist vart tionde år.


Varför behöver jag en brandfilt?
En brandfilt är ett mycket användbart tillskott till en brandsläckare. Med den kan du snabbt och effektivt släcka små bränder säkert och effektivt. Användningsområdena är t.ex. grytor eller kastruller med brinnande fett (här får man aldrig släcka med vatten!), brinnande ljusdekorationer (t.ex. julkrans) och (mindre) elektriska apparater. Den vackra brandfilten från Nordic Flame hängs bäst upp i köket så att den är synlig och klar att användas, för statistiskt sett är det här de flesta bränderna i hushållet uppstår.