Klinta

Doftljusen som blir massageolja. Veganska, miljövänliga och naturliga ljus. Innehåller endast olja och parfym.


Klinta 

Grundarna Lisa & Simon Stevens berättar:

"Sedan Klinta började med tillverkningen av Klinta massageljus har målet alltid varit att skapa högkvalitativa, miljövänliga och naturliga ljus med ingredienser som är både hållbara och snälla mot naturen. Att kunna tända och njuta av ett bra, väldoftande och prisvärt ljus med gott samvete är en vardagslyx som alla kan unna sig, utan att göra det på bekostnad på miljö eller hälsa – tvärtom, lovar vi påstå. Vi gör vårt yttersta för att våra medvetna kunder ska vara nöjda. "

Milda dofter, ej testade på djur, alla produkter tillverkade i EU. Klintas Kvalitetslöfte gäller inom etik, hälsa och miljö.

Klintas mest sålda produkt är doft och massageljuset som finns i många olika varianter.
Dessa består endast av tre komponenter. Dels parfym, som är antingen doftolja eller eterisk olja, och dels två olika oljor, nämligen sojavax och rapsolja. Inga konserveringsmedel, färgämnen, parabener, sulfater, animaliska ämnen eller någon annan substans är tillsatt. Doftoljorna eller de eteriska oljorna tillverkas i EU och är inte testade på djur. De blandas in i hela ljusmassan (till skillnad från en del andra där de sprayas på ytan av ljuset) och doftar därmed gott och lagom mycket ända ner till sista brinntimmen. Veken består av obehandlad bomull.

Glaset Klinta använder till sina  ljus och doftpinnar är 50% återvunnet. Alla glas är livsmedelsgodkända och etiketten lätt att dra bort, vilket betyder att du kan återanvända glasen som dricksglas eller små vaser.  Till skillnad från animaliska fetter är vegetabiliska fetter är glasen lätta att diska bort med lite diskmedel. Etiketten på glaset slängs i facket för plastförpackningar.                            

Lådorna ljusen kommer i är av återvunnet papper - hela 100%. Klinta föreslår vi att du återvinner dem igen. Precis som glasen förstås. Den lilla vekeshållaren i metall plockar du lätt bort och återvinner i behållaren för metallsopor