Vetekudde Morris-GREEN&HEATH

399 kr
  • I lager
  • Fri frakt från 499 kr, annars 49 kr
  • Skickar spårbart med DHL eller Postnord
  • Leverans 1-3 dagar
  • Ingen faktura eller expeditionsavgift
Varumärke: GREEN&HEATH

Lyxig vetekudde.

Vår vetekudde i William Morris Golden Lily-tyg kan ge dig många timmars lättnad från värk och smärta, inklusive huvudvärk, stress och spänningar. Innehåller en blandning av vete och lavendelblommor som luktar angenäm och har lugnande egenskaper. Ta en stund och slappna av och bara vara.

Tips: Mycket tid framför datorn? En varm vetekudde över axlarna kan hjälpa till att släppa spänningarna. Tyngden från värmekudden hindrar oss från att dra upp axlarna till ett spänt statiskt läge.

Den kan användas både som varm eller kall:
Kall: låt den ligga i frysen i 2 timmar.
Varm: värm i två minuter i mikrovågsugnen.

Varm: För det bästa resultat ska de ligga så platt som möjligt, så att den värms jämt. I mikrovågsugnen behöver man ofta vika vetekudden för att få plats och den blir då hetast i mitten. Om man skakar kudden lite när den är klar så fördelas värmen bättre i hela vetekudden.

Vetekornet torkar ut med tiden när den värms om och om igen. Torra korn kan spricka och håller då inte längre värmen bra, därför är det bra att återfukta den ibland. Det gör man lättast genom att värma vetekudden tillsammans med ett halvt glas vatten, så att vattenånga fördelar sig i mikrovågsugnen och återfuktar vetekudden utan att den blir blöt. Du ska inte blöta ner vetekudden under rinnande vatten.

Värmeterapi använder man vid magknip, menstruationsbesvär, muskelvärk, reumatiska besvär och smärtor. Ibland är det bara skönt att ha lite extra värme om man känner sig frusen.

Kall: Vetekuddar kan även använda som kallt omslag. Eftersom kudden inte får bli blöt och det finns mycket fukt i frysen, ska du lägga den i en sluten plastpåse. Sedan kan du  placera den i frysen upp till 2 timmar.

Kylterapi med hjälp av vetekudde använder man till exempel vid inflammation, huvudvärk, solbränna, insektsbett, tandvärk, migrän eller feber.

 Mått: Längd: 48 cm Höjd: 10 cm Djup: 2 cm. Tillverkad i England.