Vilken trend är det som gäller för hösten 2019 ?

Som alltid är den största trenden att strunta i alla trender och omge dig med saker du tycker om. Ditt hem är din borg och inte något som ska visas upp eller beundras av andra. Se till att du trivs så mår du bra.


Med det sagt så är hösten här och med den som alltid en längtan efter mys. Ju mörkare och kallare ute desto fler filtar och tända ljus i våra hem. 2019 fortsätter tyvärr att präglas av oroliga tider. Vi vill därför skapa en oas av lugn i våra hem. Vi eftersträvar en känsla av naturlighet och värme och väljer gärna mönster och detaljer som skapar harmoni. Färgerna som märks är senap, honung, mullvad, rost, mörkgrönt och vinrött. Alla färger är tillåtna men helst med lite svärta i som håller pulsen nere.

Det verkar dock som vi nu tröttnat på att titta på alla tv-program om inredning och rota runt bland hyllorna på Byggvaruhusen för att bygga om överallt. Detta visar sig i en minimalistisk och avskalad trend. Det räcker med få saker. Men de är desto mer noggrant utvalda. Kvalitet framför kvantitet. Övermöblera inte utan låt människorna istället få mer plats.

Det begagnade och hållbara är inte längre en trend utan en livsstil. Vi tar hand om våra saker bättre för att de ska hålla längre. Byter med varandra istället för att köpa nytt. Målar om och ändrar detaljer som nya knoppar på ett skåp.

Personliga detaljer är viktiga. En ljusstake, ett fotografi, en tavla eller en souvenir från en härlig resa. Det viktiga är att dessa detaljer gör dig varm inombords. Samla ihop dina stilleben och ställ där du ofta ser dom.
Djurmönster kommer starkt. Självklart fejk. Leopard,zebra,snake osv. Men det räcker med en kudde eller två. Överdriv inte. 70-talet med dess mjukhet och bruna nyanser välkomnas och tolkas på nytt.

Sammet då som varit så populärt ett bra tag ? Jodå det är kvar och allra hetast är beige sammet. Du kan behålla dina fina gardiner som vi nu väl alla flyttat högt upp mot taket. Behåll även din runda spegel om du skaffat en sådan.

Vi fortsätter meditera, yoga och äta vegetariskt. Alla pratar om att göra en digital detox. Är även du en slav under mobilen ? Vardagsrummet kan möbleras lite annorlunda idag då tv:n inte längre är den självklara mittpunkten. Ställ gärna sofforna mitt emot varandra en bit ut från väggen och mattan verkar aldrig kunna bli för stor.
Mycket växter vill vi ha och hetast är ormbunken och mormorsblommor som tex begonia som ger färg till din inredning. Väggarna ska inte längre vara vita och utan greige alltså grått+beige = greige. En kombo som är lika trendig som tidlös.