Washologi

Washologi - tvättmedel, sköljmedel och linnevatten.


Washologi erbjuder tvättprodukter som är:
Effektiva. Miljövänliga. Snygga. Väldoftande.Svensk-tillverkade.

Närproducerad vardagslyx.
Det är REN LOGIK !


Klicka här för att läsa vad Filippa Rådin tycker:

Filippas blogg
Klicka här för att läsa vad Emma Matsson tycker: 
Emmas blogg
Klicka här för att läsa vad dessa träningstjejer tycker:
Blondiesworkhards blogg
Klicka här för att läsa mer om hur du tvättar smart & miljövänligt med Washologi : 

Tvättskola

Många överdoserar tvättmedel för att känna sig säker på att tvätten ska bli helt ren. Om du väljer ett effektivt tvättmedel är detta helt fel och inte bra för miljön.

Washologi frågade runt bland vänner och bekanta för att få veta vad man saknade när det kommer till tvättning av kläder. Många svarade att vissa kläder som luktar svett eller annat och som har tvättråd 30 eller 40 grader inte blev rena vid dessa temperaturer. Ibland luktar de gott direkt efter tvättning men så fort kläderna används kommer den unkna lukten tillbaka.

Washologis lösning blev att ta fram ett vit och kulörtvättmedel som tvättar rent redan vid 30 grader. För de kraftigt luktande träningsplaggen rekommenderar de sporttvätt.

Serien kompletterades med väldoftande mjukmedel som är mycket koncentrerade eftersom det är så onödigt att frakta vatten.
Läs på flaskan hur mycket ( läs lite ) du ska använda och som sagt överdosera inte.
Mjukmedel ska dock inte användas på funktionskläder.

Linnevattnet då ? Det häller du i strykvattnet för väldoft och minska statisk elektricitet.
Spraya även på dina kläder som en uppfräschning mellan tvättarna. Prova även att spraya dina sängkläder innan du bäddar.Eller i bilen som inte luktar så gott efter du haft din våta hund där. Eller i gardinerna. Eller i träningsväskan.
Spraya på allt du vill ska dofta gott & fräscht.

Washologi tillverkas i Sverige.

Tvättskola
Generellt tvättar vi våra kläder för ofta. Ibland räcker det med att vädra ett plagg för att det skall bli fräscht igen.
En nytvättad känsla får du genom att fräscha upp dina kläder med WASHOLOGIS linnevatten. 

Kraftigt luktande plagg såsom träningskläder, funktionsplagg eller andra textilier där tvättråden rekommenderar maximalt 40 grader, kan vara oerhört svåra att få rena, även från lukt. Prova WASHOLOGIS sporttvätt som är speciellt utvecklad för att tvätta rent, även från lukt, redan vid 30 grader.

Tänk på att inte använda för mycket tvättmedel, det mår varken kläderna eller miljön bra av! För mycket tvättmedel kan också leda till att det bli kvar tvättmedelsrester i kläderna, vilket i sin tur kan leda till hudirritationer. Dosera enligt tvättprodukternas doseringsanvisningar.

Använd doseringskoppen som medföljer alla tvättmedel. Du kan även sätta den fyllda doseringskoppen direkt i tvättrumman.

Lägg lite extra tid på att sortera upp tvätten efter färg, material och temperatur. Genom att ta hänsyn till dessa olikheter, och därmed vilka förutsättningar som krävs för att tvätten skall bli ren, värnar du om såväl dina plagg och textilier som om miljön.

Mycket ömtåliga plagg kan må bra av att skyddas lite extra i en tvättpåse. Även tvättmaskinen kan må bra av att skyddas från ex. byglar från BH:ar och liknande.

Siden,silke och ull -till dessa material ska du använda ett tvättmedel utan enzymer, eftersom dessa material också är uppbyggda av proteiner. WASHOLOGIS fintvätt är ett enzymfritt tvättmedel, speciellt framtaget för denna typ av material.

Stäng och knäpp alla knappar och dragkedjor så minskar du risken att dessa hakar i och sliter på övriga plagg. 

Ta hand om färgen i dina kläder, och miljön, använd tvättmedel utan blekmedel. Vill du ha en blekande effekt på din tvätt så använd dig av det gamla husmorstipset att tillsätta lite natriumkarbonat när du tvättar. WASHOLOGIS vit & kulörtvättmedel är färgbevarande och innehåller inte blekmedel.

Lufttorka din tvätt så långt det är möjligt. Tänk också på att vissa material, exempelvis elastan, är en värmekänslig fiber som inte tål de temperaturer som uppnås i en torktumlar.