Rif Design / Marockansk keramik

RIF Design - Marockansk handgjord keramik

Låt dig förföras av den Marockansk keramiken. Keramiken från Rif Design är handgjord och handmålad vilket innebär att alla föremål är unika. Små skillnader i både färg och form, och även ojämnheter och krackelering kan förekomma. Det är dock detta som gör keramiken lite extra charmig. All keramik är fri från bly och andra giftiga ämne. 


Keramiken från Rif Design är handgjord och handmålad vilket innebär att alla föremål är unika. Små skillnader i både färg och form, och även ojämnheter och krackelering kan förekomma. Det är dock detta som gör keramiken lite extra charmig.

Rif Design samarbetar med små lokala familjeföretag i Marocko som under rättvisa förhållanden får möjligheten att försörja sig på sitt oerhört skickliga hantverk.

All keramik är fri från bly och andra giftiga ämne.

Goda Råd från Rif Design:
Marockansk keramik är traditionellt sett gjord i "Terrakotta", den röda leran. 
Den är ofta starkt krackelerad från tillverkningen. Vissa användningsområden har visat sig vara mindre lämpliga för den sortens keramik. Den suger lätt till sig fetter och starkt färgade livsmedel. 
Därför har vi bytt lera till "Flintgods", den vita leran, i många av Rif Design-produketerna. Det gäller mestadels de mindre artiklarna som får plats i diskmaskiner. Alltså muggar, mindre skålar (upp till 27 cm) 
De övriga produkterna, så som faten och urnorna är fortfarande gjorda i Terrakotta.