Rice melamine Mix&MatchRice melamine - fun and funky !Rice härliga muggar, skålar och brickor i tålig praktiskt melamine. Det är en hårdplast som givetvis är food proof, vilket betyder att den är livsmedels-godkänd. Mixa och matcha mönster så det passar din personlighet. Rice använder fraser som Colour me happie, Fun and Funky och Everyday magic som sammanfattar deras fantastiska färgglada produkter.
Passar perfekt till utflykten, båten, kring poolen, kalaset eller uterummet.

Rice grundades 1998 av Charlotte och Philippe Gueniau. Paret drömmer om att göra din vardag mer färgstark och rolig.
Fun and Funky är ord de ofta använder för att beskriva sina kollektioner.
Huvudkontoret ligger i Odense /Danmark och deras produkter säljs i ca 45 länder över hela världen.

Varför namnet Rice ? Ris är en basföda i många länder och nödvändigt för att överleva. I tex Madagaskar är det vanligt att man får en säck med ris som en del av lönen. Vår första korg tillverkades i Madagaskar och det är därför namnet tilltalar oss.

För Rice är det viktigt att all produktion sker med respekt för mänskliga rättigheter, friska arbetsförhållande ,skälig minilön och inget barnarbete.Då de flesta av deras produkter tillverkas av arbetare i tredje världen använder de "The SA8000" - en slags standardiserad kod för socialt ansvarsfullt arbete.

För 12 år sedan lanserade företaget sina första produkter av melamine och därmed inleddes en kärlekssaga mellan Rice och detta fantastiska material. Produkterna är livsmedelsgodkända och fria från BPA och ftlater. De är även godkända av DVFA.

Rice jobbar dessutom med en extern konsult för att regelbundet testa alla produkter som är tänkta att komma i kontakt med mat.
Man kan alltid läsa hans senaste rapport på Rice hemsida. Man följer alla regler som tas fram kring detta från både Danmark och EU.

Melamine går bra att diska i maskin.
Melamine ska INTE användas i mikrovågsugn eller vanlig ugn.
Melamine kan med tiden mattas något i färgerna, detta är normalt slitage,

Melamine är ett perfekt material för husvagnen,picknicken,kalaset,runt poolen, i båten osv. Överallt där du inte vill ha porslin som riskerar att gå sönder om oturen skulle vara framme och det hamnar på golvet/marken.Blanda gärna mönster och färger så det blir personligt  och färgglatt.

RIce-Colour Me Happie !