RE:EATEn matlåda av 100% svenskt stål som är lukt och giftfri. Matlådan kan värmas både i mikrovågsugn, vanlig ugn och värmeskåp. Dosan is back !

KOMMER SNART !!


En matlåda som håller över generationer. Tillverkad i Sverige av äkta svenskt stål som är till 80% återvunnet.
100% fri från miljöfarliga BPA gifter.

En matlåda som funkar i vardagen då den kan värmas både i mikrovågsugn, vanlig ugn och värmeskåp.

Sedan 60-talet har dosan tillverkats av ett familjeägt företag i Eskilstuna, som startade sin produktion redan på 40-talet. Dosan är tillverkad i svenskt rostfritt stål, den tillverkas och produceras på samma sätt, fortfarande med samma maskiner som användes vid starten. Varje dosa produceras med kärlek och noggrannhet. Stålet kommer från en lokal aktör, matlådan tillverkas och ges sin slutfinish i Eskilstuna

Denna matlåda har älskats av flera miljoner människor och nu är dosan tillbaka i en version 2.0.

Problem: varje dag värms cirka 500 000 plastmatlådor upp vid lunchtid av svenskar som inte är medvetna om att flera skadliga ämnen frisläpps vid uppvärmning av plast och frisätter kemikalier som har visat sig vara både hormonstörande och cancerframkallande. Många har nog någon gång varit med om att använda en matlåda av plast med spagetti och köttfärssås i. Matlådan av plast är då nästan omöjlig att diska ren. En äcklig hinna blir kvar av den gamla måltiden och diskborsten blir alldeles orange. Det skapas också en hel del knivjack i plastlådan där både resterna från köttfärssåsen och en hel del bakterier kryper in. Man kan heller inte använda plast i ugn. Förr lade man in sin matlåda av rostfritt stål i värmeskåpet, som blev varm och god lagom till att lunchen.Svenskar köper och förbrukar plastmatlådor i ett rasande tempo vilket heller inte är bra för plånboken.

Lösning: ta tillbaka “Dosan” på marknaden, som under -50 -60 -70 och 80- talet var det mest populära valet av matlåda. Dosan är tillverkad i 100% svensk rostfritt stål med samma känsla av hantverk som i tidigare utförande. Kuriosa:  Den allra första dosan tillverkades 1947 😊 Det är lite häftigt.

Det är dags att sluta förbruka jordens resurser, bidra till detta genom att gå över till rostfritt stål.

Matlådan är tillverkad i stål men ändå kan man ha den i mikrovågsugnen ? Tillverkaren berättar:
Ja Dosan har fungerat i mikron sedan start. Formen, stålet och kvalitén är dom avgörande faktorerna 😊. Det viktiga att veta är att locket måste tas bort innan och att ingen annan metall får komma i kontakt med dosan. Har du kombinationsugn så ställer du lådan på en tallrik istället för gallret."

Hur tät är matlådan, finns det risk locket öppnar sig i väskan? Tillverkaren berättar:
Den är inte tät för soppa. Vill du vara säker kan du använda dig av en enkel gummisnodd runt lådan för att få den läckagesäker.