Marockansk keramik

Marockansk handgjord keramik

Låt dig förföras av den Marockansk keramiken. Keramiken är handgjord och handmålad vilket innebär att alla föremål är unika. Små skillnader i både färg och form, och även ojämnheter och krackelering kan förekomma. Det är dock detta som gör keramiken lite extra charmig. All keramik är fri från bly och andra giftiga ämne. 

Skål 18 cm blå
195 kr
Skål 25 cm blå
325 kr
Kanna latte
295 kr
Kruka vit
395 kr
Fat 35 cm kanel
395 kr
Skål 18 cm kanel
195 kr
Skål 25 cm kanel
325 kr
Mugg kanel
110 kr
Urna kanel
475 kr
Fat 35 cm kanel-ocean
395 kr
Fat mönstrat
199 kr   292 kr

Keramiken är handgjord och handmålad vilket innebär att alla föremål är unika. Små skillnader i både färg och form, och även ojämnheter och krackelering kan förekomma. Det är dock detta som gör keramiken lite extra charmig.

Tillverkningen sker i små lokala familjeföretag i Marocko som under rättvisa förhållanden får möjligheten att försörja sig på sitt oerhört skickliga hantverk.

All keramik är fri från bly och andra giftiga ämne.

Bra att veta:
Marockansk keramik är traditionellt sett gjord i "Terrakotta", den röda leran. Den är ofta starkt krackelerad från tillverkningen. Vissa användningsområden har visat sig vara mindre lämpliga för den sortens keramik. Den suger lätt till sig fetter och starkt färgade livsmedel. 
Därför har vi bytt lera till "Flintgods", den vita leran, i en del av produkterna. Det gäller mestadels de mindre artiklarna som får plats i diskmaskin.. Alltså muggar och mindre skålar (upp till 27 cm) .
De övriga produkterna, så som faten och urnorna är fortfarande gjorda i Terrakotta.