Marockansk keramik

Marockansk handgjord keramik

Låt dig förföras av den Marockansk keramiken. Keramiken är handgjord och handmålad vilket innebär att alla föremål är unika. Små skillnader i både färg och form, och även ojämnheter och krackelering kan förekomma. Det är dock detta som gör keramiken lite extra charmig. All keramik är fri från bly och andra giftiga ämne. 

Urna marockansk kanel
149 kr   475 kr

Keramiken är handgjord och handmålad vilket innebär att alla föremål är unika. Små skillnader i både färg och form, och även ojämnheter och krackelering kan förekomma. Det är dock detta som gör keramiken lite extra charmig.

Tillverkningen sker i små lokala familjeföretag i Marocko som under rättvisa förhållanden får möjligheten att försörja sig på sitt oerhört skickliga hantverk.

All keramik är fri från bly och andra giftiga ämne.

Bra att veta:
Marockansk keramik är traditionellt sett gjord i "Terrakotta", den röda leran. Den är ofta starkt krackelerad från tillverkningen. Vissa användningsområden har visat sig vara mindre lämpliga för den sortens keramik. Den suger lätt till sig fetter och starkt färgade livsmedel. 
Därför har vi bytt lera till "Flintgods", den vita leran, i en del av produkterna. Det gäller mestadels de mindre artiklarna som får plats i diskmaskin.. Alltså muggar och mindre skålar (upp till 27 cm) .
De övriga produkterna, så som faten och urnorna är fortfarande gjorda i Terrakotta.