Smycken till män


Smycken till män

AROCK - skandinaviskt designade smycken i stål och läder.
2010 startades varumärket AROCK. Grundarna Janina Björnberg & Sofie Axelsson hade sedan 2006 byggt upp varumärket Astrid & Agnes, smycken för kvinnor, när de märkte en tydlig efterfrågan på smycken till män. Det var en marknad som kändes spännande, då de redan hade de grundläggande byggstenarna för en uppstart av ett nytt varumärke. Designen är maskulin, stilren med hög modegrad och lätt att kombinera med andra modeaccessoarer.

Janina och Sofie berättar:
”Trender inom mode pekar ständigt åt ett mer individuellt uttryck. Som designer är det otroligt inspirerande och innebär också en stor utmaning när kollektionerna skapas, eftersom smyckena ska stämma till olika individuella stilar. Fler och fler män bär smycken idag och trenden är att kombinera många armband ihop. Att vara med att påverka denna utveckling känns riktigt häftigt.”   


Skultuna - armband och manschettknappar.
Skultuna mässingsgjuteri grundades år 1607 av kung Karl IX av Sverige. I över 400 år har Skultuna varit den svenska kungliga hovleverantören och producerat vackra metallföremål. Idag är Skultuna en av de äldsta företagen i världen och en skapare av morgondagens antikviteter.
De senaste årens kollektionerna innehåller vackra läderarmband samt tidlösa men ändå trendiga manschettknappar.